Єврокомісія в травні може запропонувати скасувати візи для Туреччини

Середа, 20 квітня 2016, 14:18

Єврокомісія у травні може подати законодавчу ініціативу в Європарламент і Раду ЄС щодо надання Туреччині безвізового режиму з Євросоюзом.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Єврокомісії.

"Комісія представить свій третій звіт щодо лібералізації візового режиму прогрес Туреччини 4 травня і, якщо Туреччина вживатиме всі необхідні заходи, щоб виконати критерії, що залишилися, звіт буде супроводжуватися законодавчою ініціативою щодо надання Туреччині безвізового режиму", - йдеться в повідомленні.

У Єврокомісії також відзначили прогрес у поверненні нелегальних мігрантів, після того, які 4 квітня почала діяти відповідна угода між ЄС та Туреччиною.

За офіційними даними, 325 нелегальних мігрантів, які прибули в Грецію через Туреччину після 20 березня були повернуті в Туреччину.

"Першим результатом нашої співпраці з Туреччиною є те, що люди отримують повідомлення, що звертатися до контрабандистів - це неправильний вибір. В останні три тижні ми спостерігали різке зниження прибуття мігрантів", - сказав перший віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс.

Раніше президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Євросоюз не має наміру пом'якшувати вимоги до Туреччини для запровадження безвізового режиму.

Нагадаємо, 18 березня Туреччина та ЄС уклали угоду, метою якої є скорочення потоку біженців до Європи.

Згідно з умовами угоди, зокрема, за кожного повернутого шукача притулку ЄС зобов'язався прийняти одного сирійського біженця, який перебуває у Туреччині, однак не більше 72 тисяч, яких перерозподілять серед усіх країн ЄС.

ЄС також пообіцяв збільшити фінансову допомогу Туреччині та прискорити запровадження безвізового режиму з країною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.