В німецькій Тюрінгії побилися прихильники і противники руху Pеgida

Четвер, 21 квітня 2016, 08:06

Під час маршу представників правого антиісламського руху Pеgida в німецькому місті Єна, що знаходиться у федеральній землі Тюрінгія, сталися масові заворушення між прихильниками руху та їх супротивниками.

Про це повідомляє Die Welt.

Повідомляється, що напередодні, в середу ввечері, 20 квітня, в день народження Гітлера, в німецькому містечку Єна відбулися сутички між прихильниками праворадикального антиісламського руху Pegida та їх супротивниками.

За інформацією поліції на мітинг в підтримку ідей правих вийшло до 1000 осіб, тоді як акція проти правих екстремістів зібрала близько 3000 осіб.

Під ча  заворушень поранення отримали 15 поліцейських, було пошкоджено кілька автомобілів поліції.

По кількість постраждалих серед демонстрантів не повідомляється.

Поліція відзначає, що демонстранти из обох сторін постійно намагалися прорвати поліцейські кордони, поліцейським довелося застосувати газові балончики.

Для наведення ладу мобілізували додатково кілька сотень правоохоронців, яких довелося долучити з Баварії і Бранденбургу.

Внаслідок безладів поліція затримала 35 осіб.

Раніше повіlомлялося, що у вівторок, 19 квітня, засновник правопопулістського руху Pegida ("Патріоти Європи проти ісламізації Старого Світу") Луц Бахманн постав перед судом у Дрездені.

У жовтні 2015 року Бахманна звинуватили у розпалюванні ненависті проти іноземців у його публікаціях в соціальній мережі Facebook. У них лідер Pegida перейшов на відверті образи на адресу біженців, зокрема, називаючи їх "худобою", "непотребом" і "брудною бандою".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.