Греція і кредитори поки не домовились щодо реформ

П'ятниця, 22 квітня 2016, 14:33

Греція та міжнародні кредитори поик що не змогли домовитись про перегляд програми реформ Греції, що мало би дозволити розблокувати кредити, необхідні для обслуговування зовнішнього боргу Греції.

Про це повідомляє Reuters.

"Не очікую якихось пропозиції на сьогодні, незважаючи на добрі новини новини з Афін щодо певного прогресу реформ", – цитує видання голову Ради міністрів фінансів єврозони Йеруна Дейсселблума.

В свою чергу голова МВФ Крістін Лагард наголосила на тому, що поки досягнення довомоленостей між кредиторами і Грецією відкладається.

"Багато чого ще належить зробити. Ми сповнені рішучості продовжувати роботу. Проте до угоди ще далеко", – сказала Лагард.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що переговори між Грецією та міжнародними кредиторами щодо виділення коштів, необхідних для обслуговування держборгу країни, можуть завершитися протягом місяця.

Як відомо, пакет грецьких реформ, узгоджений з кредиторами у серпні минулого року, спрямований на створення профіциту бюджету у розмірі 3,5% ВВП до 2018 року.

Розбіжності між Грецією, урядами країн Єврозони і МВФ стосуються доцільності заходів для досягнення макроекономічних показників, таких як скорочення пенсій і податкова реформа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.