Переговори Греції з міжнародними кредиторами затягуються - ЗМІ

Понеділок, 11 квітня 2016, 14:54

Греція і її міжнародні кредитори поки не досягли згоди щодо проведення реформ і підписання угоди, яка дозволить розблокувати додаткову фінансову допомогу країні, але сторони близькі до компромісу.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерела в грецькому уряді.

Переговори між Афінами і кредиторами із Європейської комісії, Європейського центрального банку, Європейського механізму стабільності і Міжнародного валютного фонду тривали протягом ночі більше 10 годин і перервалися сьогодні близько 5 ранку. Очікується, що переговори поновляться пізніше в понеділок.

"Є деякі дрібні деталі щодо фіскальних моментів... Ми дуже близькі", - сказало співрозмовник, додавши, що розбіжність залишається щодо пенсійної реформи і регулювання необслуговуваних кредитів.

Раніше очікувалося, що сторони досягнуть угоди 10 квітня. Переговори тривають декілька місяців в основному через розбіжності серед кредиторів щодо фіскального дефіциту Греції до 2018 року. ЄС вважає, що він має бути на рівні 3%, Афіни пропонують – 1%, а МВФ – 4,5%.

Як відомо, одна з основних вимог МВФ та інших кредиторів - це реформа системи соціального забезпечення Греції, яка передбачає значне скорочення державного фінансування цієї сфери.

Через це в Греції в останні дні проходять страйки по всій країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.