У Греції на кінофестивалі покажуть роспропаганду про "повернення Криму"

Субота, 23 квітня 2016, 13:26

У неділю 24 квітня в рамках фестивалю російського кіно у Греції збираються показати пропагандистський фільм "Крым. Путь на родину" попри заяву українського посольства, що показ скасовано.

Про це повідомляє видання "Крим. Реалії".

Сам фестиваль стартує 23 квітня, показ же скандального фільму очікується 24 квітня.

Раніше посол України у Греції Володимир Шкуров  звернувся до організатора фестивалю – президента грецько-євразійського союзу Ксенофонта Ламбракіса із проханням зняти фільм із показу. 

"На нашу думку, демонстрація цього фільму, враховуючи офіційну позицію ООН, ЄС і політичного керівництва Грецької Республіки щодо невизнання незаконно анексованого Російською Федерацією українського Криму, не йтиме на користь заявленій меті фестивалю – знайомству грецької аудиторії з російським кіно і просування ідеї російської культури в Греції в цілому. Навпаки, це стане предметом поглиблення протистояння і створить зайву напруженість у суспільстві", - йдеться у листі.

Окрім того, посол надіслав ноту протесту до МЗС Грецької Республіки і посольства Росії у Греції.

За інформацією Володимира Шкурова, він отримав відповідь від Ксенофонта Ламбракіса, в якому той заявив, що "Крым. Путь на родину" у програмі фестивалю замінили іншою картиною.

У зв’язку з цим українське посольство у Греції 20 квітня повідомило про скасування демонстрації пропагандистського фільму про Крим.

Однак цього ж дня Ксенофонт Ламбракіс уже в російських ЗМІ спростував власне рішення про скасування показу фільму. "Програма фестивалю змінюватись не буде. Фільм покажуть у військовому музеї в Афінах та інших містах Греції", – сказав він.

Нагадаємо, раніше показ згаданого фільму заборонили Молдова та Франція.

Зокрема, у французькому місті Бордо 11 грудня планувався показ цього фільму, знятого телеканалом "Росія-1", однак мерія міста не дала на це згоду.

Фільм розповідає про анексію Криму росіянами і намагається виправдати події, які спричинила за собою війну на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: