Данія планує направити військових для прикордонного контролю з Німеччиною

Понеділок, 25 квітня 2016, 09:56

Данія має намір розмістити на кордоні з Німеччиною військовослужбовців для проведення контрольних заходів.

Про це повідомляє The Local.

Після  пропозиції датської Народної партії дозволити датським Збройним Силам (Forsvaret) перебрати обов'язки контролю на кордоні від поліції, уряд запропонував план, який передбачає передачу частини обов’язків Данській Гвардії (Hjemmeværnet).

Прес-секретар правлячої партії підтвердив, що уряд внесе цього тижня пропозицію направити добровольчі військові формування Данії на кордон з Німеччиною для того, щоб полегшити роботу поліції.

"Гвардія складається з добровольців-ентузіастів з досвідом аналогічних задач контролю і якщо рішення буде прийняте, вони допомагатимуть поліції на кордоні", - сказав він.

"Ми не говоримо про їх використання в якості незалежного органу, вони повинні працювати разом з поліцією", - додав прес-секретар.

Данська гвардія складається з приблизно 15 тисяч активних добровольців і додатково 30 тисяч військовослужбовців запасу. На додаток до надання підтримки датським Збройним Силам, волонтери також допомагають у пошуково-рятувальних операціях та ліквідації наслідків стихійних лих.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: