У Німеччині в середу страйкуватимуть сім аеропортів

Вівторок, 26 квітня 2016, 08:51

Співробітники семи німецьких аеропортів - Кельна/Бонна, Мюнхена, Дюссельдорфа, Франкфурта-на-Майні, Мюнхена, Дортмунда і Ганновера – у середу проведуть страйк.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Акція відбудеться в рамках триденного попереджувального страйку, оголошеного найбільшим профспілковим рухом Німеччини Verdi.

Причина страйку - вимоги профспілки підвищити заробітну плату для працівників державних і муніципальних організацій на 6%.

Авіакомпанія Lufthansa через страйк оголосила про скасування багатьох польотів на внутрішніх і міжнародних рейсах і про тимчасове запровадження надзвичайного розкладу.

Попереджувальні страйки громадських служб протягом трьох днів - з 25 до 27 квітня - також проходять в різні дні в Берліні, деяких містах федеральних земель Бранденбург, Північний Рейн - Вестфалія, Гессен, Баварія, а також у регіоні Штуттгарт.

У ці дні з обмеженнями працюватиме громадський транспорт, в тому числі на приміських залізничних лініях, дитячі садки, громадські басейни, телефонні інформаційні служби, служба прибирання сміття, лікарні.

Заплановано, що третій раунд переговорів профспілки з роботодавцями відбудеться 28-29 квітня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.