Ердоган запропонував створити альянс проти тероризму

Вівторок, 26 квітня 2016, 14:43

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган вважає, що міжнародна спільнота має обʼєднати зусилля у боротьбі проти тероризму.

З такою заявою він виступив виступаючи на 7-му Глобальному форумі Альянсу цивілізацій ООН в Баку, повідомляє Anadolu.

"Ми далекі від того, щоб у достатній мірі демонструвати спільну і рішучу боротьбу з тероризмом", - заявив Ердоган.

За словами президент Туреччини, світова громадськість так і не змогла сформувати єдину позицію у відповідь на криваві вибухи в Сирії, Іраку, Нігерії, Франції, Пакистані, Туреччині, Бельгії, Іспанії.

"Ми не змогли знайти вирішення політичних конфліктів, несправедливості і нерівності, які породжують атмосферу насильства",- підкреслив глава турецької держави.

"Незважаючи на успіх, досягнутий у формуванні альянсу цивілізацій ООН, ми повинні визнати істину. Міжнародна спільнота все ще далеко від досягнення цілей, у відповідності з якими був сформований альянс", – додав він.

Глава турецької держави висловив жаль у зв'язку з тим фактом, що світова спільнота все ще не змогло подолати укорінені забобони, а також "покінчити зі свідомістю, яка віддаляє людей один від одного, віри, коріння та культури".

Ердоган підкреслив, що жодна віра, релігія і культура не закликають до замаху на життя безневинних людей.

"Це особливо стосується Ісламу, сама назва якого означає світ. Хіба релігія, в назві якої присутнє поняття світ, може схвалювати тероризм?", - зазначив глава держави.

"Іслам не визнає тероризм. Терористичні організації, які діють під гаслом Ісламу, серед них й ІДІЛ, не мають нічого спільного з нашою священною релігією",- підкреслив він.

Президент Туреччини підкреслив важливість боротьби з міжконфесійним протистоянням. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.