Розвідка Литви: міграція та тероризм зменшать увагу Заходу до Росії

Середа, 30 березня 2016, 12:09

Боротьба з тероризмом і міграційна криза принесуть негативні наслідки Литві, оскільки це скоротить міжнародну увагу до ситуації в Східній Європі і буде заохочувати співробітництво Заходу з Росією.

Про це йдеться в оцінці загроз нацбезпеці, створеній литовськими розвідувальними відомствами, повідомляє видання Delfi.

"Зі зростанням загрози тероризму, скоротиться увага Заходу до здійснюваної Росією агресивної політики, міграційна криза і далі буде розколювати єдність Євросоюзу", - йдеться в документі.

Оцінку загроз нацбезпеці опублікували Департамент держбезпеки і Другий департамент оперативних служб при міністерстві оборони Литви.

У документі наголошується, що боротьба з тероризмом і міграційна криза в цьому році повинні стати одними з найважливіших тем в порядку роботи країн Євросоюзу, НАТО і більшості держав, і "ймовірно, це принесе Литві негативні наслідки, оскільки з цієї причини скоротиться увага до безпеки у Східній Європі і виросте готовність співпрацювати з Росією".

"Росія намагається переконати Захід у тому, що щира співпраця в боротьбі з тероризмом і вирішення інших проблем міжнародної безпеки можливі лише, якщо НАТО відмовиться від оборонних зобов'язань і збільшення потужностей у Східній Європі", - йдеться в документі. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.