НАТО має поєднувати силу з діалогом у стосунках з РФ – заступник генсека

Вівторок, 26 квітня 2016, 17:07

Найкращою відповіддю на поведінку Росії було поєднання сили з діалогом.

Про це заявив заступник генсека Альянсу Александр Вершбоу у своєму виступі в Румунії.

"Перш за все, ми повинні - і ми будемо - зміцнювати нашу оборону і стримування, щоб Росія або будь-який інший потенційний противник навіть не думав про агресію проти члена НАТО. У той же час, ми будемо продовжувати вести діалог з Росією, з метою обговорення наших дій, відновлення прозорості у військовій області, і тим самим зниження ризику виникнення конфлікту", - сказав Вершбоу.

Прикладом такого спілкування, сказав він, було нещодавнє засідання Ради Росія-НАТО на рівні послів.

"Але одне повинно бути гранично ясно: поки Росія не повернеться до дій відповідно до норм міжнародного права, поки не закінчить свою агресію проти України, а також в повній мірі не стане дотримуватися своїх зобов'язань за Мінськими угодами, ми не можемо повернутися "справ як зазвичай" - наголосив заступник генсека НАТО.

Він нагадав, що підтримуючи курс на стримування, НАТО доведеться виходити за рамки рішень, прийнятих на саміті альянсу в Уельсі. Тому на саміті у Варшаві лідери мають затвердити постійно ротаційну присутність сил НАТО на східному фланзі, що також дозволить зміцнити потенціал сил швидкого реагування.

Крім того, за його словами, в регіоні Чорного моря союзники повинні забезпечити більшу присутність НАТО, яка матиме оборонний характер і зміцнюватиме співпрацю між такими країнами регіону як Румунія, Болгарія та Туреччина.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: