Женева відмовилась прибрати з виставки фото з критикою Ердогана

Фото
Вівторок, 26 квітня 2016, 18:19

Влада Женеви відмовилася задовольнити вимогу Туреччини видалити з вуличної експозиції фото підлітка, у вбивстві якого звинувачується нинішній турецький президент Реджеп Таїп Ердоган.

Про це повідомляє видання Swissinfo.

Влада Женеви заявила, що підтримує свободу висловлювання і що збереже в силі дозвіл на проведення виставки до 1 травня.

У понеділок керівництво Женеви отримало скаргу з турецького консульства з вимогою прибрати з виставки, яка експонується навпроти європейської штаб-квартири ООН, фото вбитого підлітка.

 

"Мене звати Беркін Елван. Поліція вбила мене за наказом турецького прем’єр-міністра" - йдеться у підписі під фотографією банера з підлітком, який загинув у червні 2013 року на площі Таксим у Стамбулі.

Нагадаємо, раніше МЗС Туреччини викликало посла Нідерландів Корнеліса Ван Рія через карикатури на турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана.

Варто також додати, що це вже не перший скандал з образами турецького президента за межами Туреччини.

Раніше комік Ян Бемерманн в ефірі німецького молодіжного телеканалу ZDF Neo прочитав вірш, який у жорсткій формі висміював Ердогана.

Після цього відео було видалено з сайту телеканалу через буцімто "невідповідність вимогам до сатиричних програм". Сам Бемерманн заявив, що навмисно записав такий вірш, аби продемонструвати межі сатири.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.