У Туреччині "за образу Ердогана" затримали голландську журналістку

Неділя, 24 квітня 2016, 13:36

Поліція Туреччини затримала голландську журналістку Ебру Умар за образу президента Реджепа Тайїпа Ердогана.

Про це повідомляє турецька служба ВВС.

Журналістку турецького походження з Голландії затримали в місті Кушадаси за образу президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана.

Повідомляється, що за словами самої журналістки, причиною затримання могла статит її остання колонка в голландській газеті Metro.

В своїй останній публікації Умар назвала Ердогана "диктатором з манією величі". Подібні заяви вона поширювала також у соціальних мережах.

Різка колонка Умар була написана після того, як стало відомо, що консульство Туреччини в Роттердамі нібито розповсюдило лист, у якому громадян Туреччини закликали інформувати дипломатів про появу в ЗМІ і соцмережах матеріалів з образами на адресу країниабо особисто Ердогана.

При цьому говорилося про пересилання даних повідомлень дипломатам із зазначенням імен та інших доступних даних про авторів публікацій.

Міністерство закордонних справ Нідерландів, уважно стежить за подіями, пов'язаними з затриманням журналістки.

Наразі вона перебуває в поліції Ізміра. Консульство Нідерландів в Ізмірі надало журналістці безкоштовного адвоката.

Політичні партії Нідерландів і голландська Спілка журналістів засудили затримання Умар.

Нагадаємо, раніше МЗС Туреччини викликало посла Нідерландів Корнеліса Ван Рія через карикатури на турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана.

Варто також додати, що це вже не перший скандал з образами турецького президента за межами Туреччини.

Раніше комік Ян Бемерманн в ефірі німецького молодіжного телеканалу ZDF Neo прочитав вірш, який у жорсткій формі висміював Ердогана.

Після цього відео було видалено з сайту телеканалу через буцімто "невідповідність вимогам до сатиричних програм". Сам Бемерманн заявив, що навмисно записав такий вірш, аби продемонструвати межі сатири.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.