80% німців критикують політику Меркель щодо Ердогана - опитування

П'ятниця, 22 квітня 2016, 18:21

Канцлер Німеччини Ангела Меркель занадто зважає на позицію президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана у пошуку шляхів вирішення кризи біженців.

Таку думку висловили 80% респондентів опитування, проведеного німецьким телеканалом ZDF. Лише 14% дотримуються протилежної позиції, повідомляє Deutsche Welle.

Так само 80% не вважають Туреччину надійним партнером ЄС у питанні вирішення кризи біженців.

За словами критиків Меркель, канцлер, яка незабаром має відбути з візитом до Туреччини, на тлі співпраці у питанні вирішення кризи біженців недостатньо порушує у діалозі з Анкарою такі теми, як порушення свободи слова та преси в Туреччині, а також масові порушення прав людини чи силові операції військових та поліції проти курдів.

Водночас понад половина опитаних вважає, що канцлер повелася неправильно у випадку зі справою німецького сатирика Яна Бемерманна.

За даними опутування, 62 відсотки опитаних вважають, що дозволивши розпочати справу проти сатирика, Меркель вчинила неправильно. Лише 26 відсотків "радше схвалюють" її дії.

Як повідомлялося, рейтинг партії Християнсько-демократичний союз, яку очолює канцлер Німеччини Ангела Меркель, на сьогодні становить 33%, що є найнижчим показником з 2011 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.