Чи варто навчатись в Польщі: плюси для студентів

promoted
Середа, 27 квітня 2016, 10:23

Для тих, хто розмірковує про навчання в Польщі, можна назвати декілька причин, чому це варто зробити. Окрім суто бажання, і до того таких причин набагато більше, ніж складнощів з реалізацією такого бажання. Навчання в Польщі надає безліч можливостей, для отримання яких треба буде подолати ряд незначних перешкод.

Почати можна з того, що українська та польська мови – дуже близькі і споріднені. Людині, яка приїздить до Польщі для навчання чи роботи, буде просто призвичаїтись у подібному культурному середовищі, а мовні складнощі вирішуються відповідними курсами за кілька місяців. Більше того, у поляків та українців дуже схожий менталітет, що слугуватиме позитивним фактором, адже студенту буде простіше спілкуватись в неформальному оточенні.

Якщо порівнювати Польщу і інші країни Євросоюзу, то перша відрізняється більш демократичними цінами. Безумовно, різниця відчуватись буде, але вона не буде такою суттєвою у порівнянні з ситуацією, коли потенційний абітурієнт вирішить відвідати Німеччину чи Францію.

 

Кількість польських ВНЗ, які надають послуги з отримання вищої освіти, у країні налічується більше 300. При тому, університети приймають активну участь у міжнародних дослідженнях, а обирати місце навчання можна як з державних, так і з приватних навчальних закладів. Більша частина таких ВНЗ співпрацює і з потенційними роботодавцями, включаючи представників великого бізнесу країн-сусідів з Євросоюзу. Базис для перспективної кар’єри у ЄС не може не бути мотивацією для того, щоб розпочати навчання в Польщі.

Також, тут діє програма обміну для студентів, а навчання у Шенгені дозволяє до того досить активний і доступній туризм у межах Єврозони. У якості мови навчання можна обрати англійську мову, для найбільш старанних та успішних студентів передбачено також стипендію і знижку по оплаті за навчання. Таке навчання надає можливість спілкуватись зі студентами з іншої країни, а за певних умов можна певний час провчитись у навчальному закладі за межами Польщі, оскільки дія програма співпраці між навчальними закладами.

Свою подорож до студентської свободи краще починати у партнерстві з організацією, яка допоможе вирішити всі юридичні і документальні складнощі. Для цього можна звернутись до компанії Inpoland, на сайті якої розміщено загальну інформацію, а потім зв’язатись з її спеціалістами для уточнення всіх нюансів. Сайт - inpoland.com.ua.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: