Проросійський мер Риги поскаржився на "репресії" в Латвії

Середа, 27 квітня 2016, 13:51

Проросійський мер Риги Ніл Ушаков, який перебуває з офіційним візитом у Брюсселі, зустрівся з президентом Європарламенту Мартіном Шульцем, у розмові з яким поскаржився на "репресії у Латвії"

Про це повідомляє видання Delfi.

Ушаков у розмові з Шульцом зазначив, що за останній час двоє латвійців "вже зіткнулися з реальними репресіями". Йдеться про Антона Бартецького і Максима Коптелова.

"Коптелову за жартівливу декларацію про приєднання Латвії до Росії дали 6 місяців реального тюремного ув'язнення. А Бартецькому за таку жартівливу декларацію про приєднання Латвії до США загрожує доля Коптелова. Їм зараз особливо важливо знати, що їх підтримують і що про них не забули", - заявив мер.

26 лютого суд Риги виніс вирок Максиму Коптелову, що є автором петиції про приєднання Латвії до Росії. Суд засудив його до 6 місяців тюремного ув'язнення.

Після вироку Коптелову колишній головний редактор порталу Ves.lv Денис Бартецький розмістив в інтернеті жартівливу петицію про приєднання Латвії до США. Після цього до нього прийшли з обшуком співробітники поліції безпеки Латвії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.