Туск скликає засідання Єврогрупи для обговорення фінансової допомоги Греції

Середа, 27 квітня 2016, 14:31

Президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що міністри фінансів країн Єврозони мають зібратися в Греції найближчими днями для обговорення макрофінансової допомоги цій країні.

Про це він повідомив після розмови з прем'єр-міністром Греції Алексісом Ципрасом, повідомляє Reuters.

За словами Туска, міністри фінансві країн Єврозони повинні зібратися найближчим часом і обговорити ситуацію з заборгованістю Греції для того, щоб "уникнути відновлення невизначеності щодо здатності країни фінансувати себе".

Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас звернеться до президента Європейської ради Дональда Туска з проханням скликати саміт ЄС, щоб полегшити переговори з кредиторами країни.

Як повідомлялося, Греція та міжнародні кредитори поки що не змогли домовитись про перегляд програми реформ Греції, що мало би дозволити розблокувати кредити, необхідні для обслуговування зовнішнього боргу країни.

Пакет грецьких реформ, узгоджений з кредиторами у серпні минулого року, спрямований на створення профіциту бюджету у розмірі 3,5% ВВП до 2018 року.

Розбіжності між Грецією, урядами країн Єврозони і МВФ стосуються доцільності заходів для досягнення макроекономічних показників, таких як скорочення пенсій і податкова реформа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.