Німеччина проти участі України у навчаннях НАТО в Польщі - польські військові

Четвер, 28 квітня 2016, 10:08

Німеччина не хоче, щоб Україна брала участь у найбільших цього року навчаннях НАТО у східній Європі "Анаконда-2016", які відбудуться у Польщі та акваторії Балтійського моря.

Про це заявив командувач Оперативного командування видів збройних сил Польщі генерал Марек Томашицький, повідомляє Укрінформ.

Томашицький, виступаючи під час засідання комісії з питань оборони Сейму Польщі, де розглядалися питання підготовки до навчань, підкреслив, що Польща наполягає на тому, що участь Києва є "ключовою справою".

"Німеччина дуже сильно хотіла, щоб в навчаннях "Анаконда" не взяла участь Україна. Однак в цьому питанні як нинішній міністр національної оборони Антоній Мацеревич, так і його попередник Томаш Сємоняк жорстко дотримувалися курсу, що участь України для нас є ключовою",- сказав Томашицький.

Генерал також розповів, що Німеччина відмовляється від переміщення колон американських військ, які братимуть у навчаннях в Польщі, дорогами країни.

"Ймовірно, ми перевірятимемо наші запасні можливості з півдня", - зазначив він.

Присутній на засіданні комісії керівник Мацеревич наголосив, що Варшава очікує на пом’якшення позиції Берліна щодо переміщення американських військ німецькими автошляхами.

Він натякнув, що однією з причин, чому Німеччина відмовляється пропускати американські війська, є тиск Росії.

Цього року в навчаннях Anakonda-2016, які відбудеться з 7 по 17 червня, візьме участь 31 тисяча військовослужбовців з 19 країн НАТО, а також шести країн-учасників програми "Партнерство заради миру", зокрема й України.

Завдання виконуватимуться у повітрі, на суходолі та морі на семи полігонах Польщі, а повітряні сили, сили спецпризначень, а також розвідувальні підрозділи тренуватимуться також і за межами полігонів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.