Удар по афганській лікарні не був військовим злочином – Пентагон

П'ятниця, 29 квітня 2016, 20:27

Військові слідчі США встановили, що минулорічний удар по лікарні в афганському Кундузі був спричинений рядом факторів, серед яких людська помилка, але не є військовим злочином.

Про це заявив генерал Джозеф Вотел з Центрального командування США, повідомляє Reuters.

"Слідство прийшло до висновку, що деякі співробітники не дотримувалися правил участі у збройних конфліктах, однак це не дозволяє зробити висновок, що це військовий злочин", сказав він.

Вотел зазначив, що це не було військовим злочином, бо жоден з членів екіпажу не знав, що здійснюється удар по лікарні.

За його словами, слідство встановило, що трагічний інцидент стався через "ненавмисні помилки людини, помилки процесу і відмову обладнання."

Раніше повідомлялося, що за результатами розслідування обставин авіаудару по лікарні організації "Лікарі без кордонів" в місті Кундуз в Афганістані восени минулого року до дисциплінарної відповідальності притягнули 16 військовослужбовців армії США, серед них генерал.

Нагадаємо, 3 жовтня 2015 року авіаудар по клініці, якою керуваламіжнародна неурядова організація "Лікарі без кордонів", був, ймовірно, помилково, зроблений ВПС США під час операції проти талібів, яку увірвалися в Кундуз. Тоді загинули 42 особи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.