Прем'єр-міністр Ісландії готовий розпустити парламент

Вівторок, 5 квітня 2016, 15:21

Прем’єр-міністр Ісландії Сігмундур Гуннлаугссон готовий розпустити парламент і провести дострокові "якомога швидше".

Про це повідомляє grapevine.is.

За словами прем'єр-міністра, він зустрівся зі своїми партнерами по правлячій коаліції сьогодні вранці і заявив, що якщо вони не підтримують коаліцію, він готовий до розпуску парламенту.

"Я обговорив це питання з головою Партії Незалежності, заявивши, що якщо депутати партії не вважають, що вони не можуть підтримувати коаліцію по завершенні нашої спільної роботи, я розпущу парламент і призначу дострокові парламентські вибори якомога швидше", - сказав він.

Партія Незалежності поки що ніяк не коментувала цю заяву, але президент Ісландії повернувся до країни, перервавши свій візит до США, і заявив журналістам, що "це дуже серйозна ситуація".

Якщо парламент розпустять, всі зацікавлені сторони матимуть всього тільки 45 днів для підготовки до виборів. З цієї причини багато представників опозиції сприймають заяву прем'єр-міністра як погрозу.

"Неймовірно, що прем'єр-міністр намагається змусити Партію Незалежності підтримати коаліцію  такими погрозами", - сказала засновник опозиційної Піратської партії Біргітта Йонсдоттір.

Як повідомлялося, Гуннлаугссон та його дружина стали одними з фігурантів розслідування міжнародних журналістів щодо  іменитих власників великих офшорів.

Напередодні тисячі ісландців вийшли на протести з вимогою відставки прем'єр-міністра країни.

Гуннлаугссон відмовився подавати у відставку через причетність до офшорної компанії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: