Прем'єр Ісландії не збирається у відставку через скандал з офшорами

Понеділок, 4 квітня 2016, 15:53

Прем’єр-міністр Ісландії Сігмундур Гюннлейгссон відмовився подавати у відставку через причетність до офшорної компанії, про яку стало відомо після опублікування "панамських архівів".

Про це повідомляє grapevine.is.

"Я не розглядаю можливість відставки. Цей уряд домігся великих успіхів, і є ще багато роботи. Важливо, що уряд зможе завершити роботу, яку він почав", - сказав Гюннлейгссон.

Сігмундура також запитали про акцію протесту, яку планується провести перед будівлею парламенту, вимагаючи дострокових виборів.

"Це не новина, що люди знайдуть привід для протесту проти уряду. Але я вже пояснював це питання для людей, що бажають слухати", - сказав він, додавши, що він вважає, що "виборці повинні вирішити" його долю у найближчі заплановані вибори, які повинні відбутися в 2017 році.

На сьогодні вже 23 тисячі ісландців підписали петицію із закликом до відставки, і парламентська опозиція сьогодні внесе до парламенту вотум недовіри прем'єр-міністру.

Гюннлейгссон також вибачився за свою поведінку під час інтерв'ю в ефір вчора ввечері.

"Цілком зрозуміло, що я повів себе погано під час інтерв'ю. Прем'єр-міністр повинен вміти відповісти на будь-яке питання, поставлене йому. Тому я прошу вибачення за свою поведінку", - сказав він.

Як повідомлялося, Гюннлейгссон та його дружина стали одними з фігурантів розслідування міжнародних журналістів щодо  іменитих власників великих офшорів.

Згідно з інформацією, прем'єр Ісландії є одним з власників компанії Wintris, створеної в 2007 році та зареєстрованої на Британських Віргінських островах.

Гюннлейгссон володів 50% компанії протягом двох років, після чого продав їх своїй дружині, яка володіла іншими 50%, за 1 долар.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.