Угорщина видала іноземцям 762 тисячі паспортів - ЗМІ

Середа, 6 квітня 2016, 13:43

За час, який минув від запровадження у травні 2010 року спрощеної процедури отримання громадянства Угорщини, було подано понад 825 тисяч заявок від іноземців, із них 762 тисячі осіб вже склали присягу та отримали угорські паспорти.

Про це заявив віце-прем'єр Угорщини, Жолт Шем'єн, повідомляє Мукачево.net з посиланням на угорські ЗМІ.

Таку інформацію угорський урядовець, який відповідає за національну політику, оприлюднив на форумі угорських представників Карпатського басейну (KMKF) в Будапешті. Він також повідомив, що загалом було відхилено 28 тисяч поданих заяв.

Окрім того, за словами Жолта Шем'єна угорський уряд вирішив започаткувати на Закарпатті програму економічного розвитку, схожу на ту, що діє на теренах сербської Воєводини, де також проживає чисельна угорська громада. Зокрема для підтримки угорців українського Закарпатті цього року нададуть близько 2 млрд форинтів.

Шем'єн нагадав, що у зв'язку з важкою ситуацією у Закарпатті, угорський уряд вирішив забезпечувати матеріальною підтримкою угорських вчителів і медичних працівників, а також оплачувати харчування у дошкільних закладах.

Водночас, за словами угорського урядового комісара Томаша Ветцеля, через військовий конфлікт на Донбасі на Закарпатті значно збільшилася кількість заяв від громадян України, які бажають отримати паспорт і посвідчення особи громадянина Угорщини.

Томаш Ветцель також повідомив, що кількість отриманих паспортів, які надає Угорщина за спрощеною системою, сягне 1 млн осіб приблизно у 2018 році. 

Раніше повідомлялося, що в лютому сімох українців позбавили угорського громадянства.

Станом на літо 2015 року згідно з офіційними даними угорської влади на угорське громадянство подало документи близько 124 тисяч українців.

Водночас, за 2015 рік угорського громадянства офіційно позбавили 53 особи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.