Єврокомісія схвалила стратегію протидії гібридним загрозам

Середа, 6 квітня 2016, 16:33

Єврокомісія в середу схвалила спільну стратегію протидії гібридним загрозам і сприяння стійкості ЄС на тлі розширення співпраці з НАТО у боротьбі з цими загрозами.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Єврокомісії.

"В останні роки становище у сфері безпеки докорінно змінилося. Ми бачили зростання гібридних загроз на кордонах ЄС. Перед ЄС постав виклик адаптуватися до цих умов. Взаємозв'язок між внутрішньою і зовнішньою безпекою потребує подальшого зміцнення. Цими новими пропозиціями ми хочемо розширити нашу здатність протистояти загрозам гібридного характеру", - заявила високий представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні.

Крім того, за її словами, ЄС розвиватиме кооперацію з НАТО у цій сфері.

Спільна стратегія пропонує комплексний підхід до поліпшення загальної відповіді на виклики, пов'язані з гібридними загрозами для держав-членів.

Документ пропонує 22 оперативні дії, спрямовані на підвищення рівня інформованості про гібридні виклики, підвищення стійкості стратегічних секторів, запобігання, реагування на кризу і відновлення системи.

Єврокомісія пропонує країнам-членам ЄС провести огляд гібридних загроз і визначити основні слабкі місця, враховуючи, в тому числі, потенційну загрозу національним і загальноєвропейським структурам.

Планується також створити особливий осередок ЄС, що займеться збором і аналізом засекреченої інформації та даних з відкритих джерел щодо гібридних загроз і буде контактувати з відповідальними особами на національному рівні.

Як повідомляється, тепер стратегія буде представлена на Раді ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: