В ЄС не сумніваються в надійності України як транзитера газу – Шефчович

Середа, 6 квітня 2016, 18:11

Незважаючи на політичні і економічні виклики, Україна залишається надійним партнером ЄС у плані транзиту газу до Європи.

Про це заявив віце-президент Єврокомісії з Енергетичного союзу Марош Шефчович під час виступу у Європарламенті з приводу проекту "Північний потік-2".

За його словами, побудова "Північного потоку-2" призведе до зменшення транспортних коридорів з трьох до щонайменше двох – крім України, під загрозою опиниться ямальський маршрут через Польщу.

"Таке скорочення маршрутів не покращить безпеку поставок" - зазначив Шефчович.

"Незважаючи на економічні і політичні виклики, Україна продовжує бути надійним газовим патнером і транзитною країною. В інтересах усіх сторін, щоб Україна лишалася істотним транзитером" - наголосив він.

Шефчович також сказав, що зимовий пакет був успішно реалізований і було забезпечене налагоджене постачання газу до ЄС, при цьому відзначивши конструктивну участь України і РФ у переговорах за посередництва Єврокомісії.

За його словами, Єврокомісія готова продожувати формат тристоронніх переговорів і сприяти укладенню нового транзитного контракту між Україною і ЄС.

"У зв'язку з цим завершення реформ енергетичного сектора в Україні має першочергове значення" - наголосив Шефчович.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.