Референдум не вплине на практичне застосування асоціації - Клімкін

Четвер, 7 квітня 2016, 07:56

Результати референдуму в Нідерландах не вплинуть на практичне застосування Угоди про асоціацію України з ЄС.

Про це заявив глава МЗС України Павло Клімкін журналістам у четвер у Токіо, передає "Інтерфакс-Україна".

"З точки зору практичної імплементації зараз нічого не змінюється, угода застосовується, як і раніше, поки на тимчасовій основі. Так що ніхто не переживає жодним чином. І ЗВТ, секторальне співробітництво спокійно просуваються далі", - заявив міністр, коментуючи попередні результати референдуму в Нідерландах.

Він додав, що Україна співпрацює з Брюсселем в рамках існуючих органів цієї угоди і референдум на цей процес не впливає.

"Таким чином, не потрібно вестися на певні спекуляції, що це може якось вплинути на практичну імплементацію угоди", - пояснив міністр.

Глава МЗС додав, що зараз влада Нідерландів і політики будуть радитися, як далі діяти.

"Звичайно, з точки зору розуміння результатів - це відношення голландців до Європи, бажання євроскептиків зашкодити її єдності і це дуже сильно відчувалося - мобілізація саме цього табору", - сказав Клімкін.

Разом з тим, за його словами, українська сторона "все одно сподівалася на кілька кращий результат".

"Ми завжди віримо в перемогу і повинні за неї боротися. Тому зараз євроінтеграцію України не зупинити, ми будемо рухатися цим шляхом", - резюмував він.

Нагадаємо, відповідно до попередніх результатів, проти Угоди про асоціацію проголосували 61% голландців, що взяли участь у референдумі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.