Німеччина закликає Італію не відправляти мігрантів на північ до Австрії

Середа, 6 квітня 2016, 08:49

Італії слід утриматися від відправлення мігрантів на північ до Австрії і Німеччини, або накласти обмеження на рух уздовж важливого транспортного коридору Північ-Південь.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр, повідомляє Reuters.

Австрія вже заявила, що готується до посилення прикордонного контролю, при необхідності, на перевалі Бреннер, який є важливим пунктом для товарних потоків між Італією і північними європейськими країнами, такими як Німеччина.

"Італія не може залежати від того, чи буде перевал Бреннер завжди залишатися відкритим", - сказав де Мезьєр, додавши, що Рим не може "як і раніше, просто направляти людей на північ".

Австрія вже заявила, що посилення контролю, як, наприклад, огляд транспортних засобів і контролюючих заходів, у тому числі шлагбауми і паркан як на головному пункті перетину зі Словенією, будуть введена в Бреннері, якщо цього вимагатиме велика кількість прибулих.

"Ми сподіваємося, що не буде необхідності вирішувати такі питання", - сказав де Мезьєр. Однак він додав, що це також буде залежати від поведінки Італії.

"Це за умови, що число приїжджих до Італії буде  не надто високим. Це за умови, що Італія виконуватиме свої зобов'язання", - сказав він, додавши, що він був поінформований про плани Австрії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.