МЗС Словаччини вірить, що ЄС знайде шлях подальшого наближення України до себе

Четвер, 7 квітня 2016, 17:38

МЗС Словаччини взяло до уваги результати консультативного референдуму в Нідерландах щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Про це йдеться у заяві словацького зовнішньополітичного відомства.

"Це внутрішній процес ухвалення рішень в одній із держав-членів, який варто поважати. Це справа голландського уряду, як реагувати на результати референдуму", - йдеться у заяві.

Однак в МЗС Словаччини висловили сподівання, що ЄС все ж знайде вихід із ситуації.

"Ми сподіваємось, що ЄС знайде рішення, яке продовжуватиме процес подальшого наближення України до Євросоюзу. Словацький уряд готовий допомогти знайти спільне рішення під час дискусій з партнерами", - наголосили у відомстві.

Як заявив президент Франції Франсуа Олланд після зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, Франція та Німеччина продовжуватимуть підтримку української угоди, незважаючи на результати референдуму.

Як повідомлялося, за попередніми результатами 61,1% тих, хто взяли участь у референдумі у Нідерландах 6 квітня, проголосували проти Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що його країна не може продовжити ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС за умови, коли значна більшість нідерландців проголосувала проти документа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: