У Берліні хочуть подвоїти кількість депортацій з Німеччини

Субота, 9 квітня 2016, 13:31

Глава відомства канцлера Німеччини та координатор у справах біженців Петер Альтмаєр закликав землі ФРН подвоїти кількість мігрантів, яких висилають з країни.

Про це він заявив в оприлюдненому у суботу, 9 квітня, інтерв'ю газетам видавництва Funke Mediengruppe, повідомляє Deutsche Welle.

 "Минулого року 37 220 осіб добровільно виїхали з країни, а 22 200 - були депортовані. Більш реалістичним орієнтиром на 2016 рік є подвоєння цих показників", - заявив він.

На даний момент Федеральне відомство з питань міграції та біженців розглядає щомісяця приблизно 50 тисяч заявок на отримання притулку в Німеччині, при цьому понад третину з них відхиляє.

"Ми повинні забезпечити зростання числа осіб, які повертаються з Німеччини", - сказав Альтмаєр.

Він також висловився на захист угоди між Європейським Союзом та Туреччиною, яка має на меті покласти край потоку біженців до Європи. На його думку, угода працює краще, ніж всі сподівалися. "Нашою метою було і залишається істотне скорочення потоку біженців. Схоже, що це нам вдалося", - заявив Альтмаєр.

Нагадаємо, що у березні Євросоюз та Туреччина досягли угоди, згідно з якою всі особи, які нелегально прибули до Греції з території Туреччини, повинні повернутися на турецьку територію. У відповідь на це Брюссель надасть Анкарі фінансову допомогу і прийме частину біженців із Сирії. Перші групи біженців вже були повернені з Греції до Туреччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.