Німеччина і Марокко домовилися про прискорення депортації мігрантів

Понеділок, 29 лютого 2016, 16:43

Німеччина та Марокко домовилися про прискорену процедуру висилки з Німеччини марокканців, які не отримали статус біженця.

Про це на спільній прес-конференції в столиці Марокко в понеділок, 29 лютого, повідомили глава МВС Німеччини Томас де Мезьєр і його марокканський колега Мохамед Хассад, повідомляє Deutsche Welle.

"Ми переконані, що, в першу чергу, необхідно зосередитися на депортації громадян Марокко, які прибули в Німеччину в 2015 році", - заявили міністри.

Висилка з ФРН зачепить також тих марокканців, які позбулися своїх паспортів, змінивши їх на підроблені документи сирійських біженців, щоб добитися отримання притулку.

Ідентифікуватимуть їх через базу даних відбитків пальців, якою володіє Марокко після введення системи біометричних паспортів. Процедура займатиме близько 45 днів.

Крім цього, Де Мезьєр і Хассад домовилися про підписання найближчим часом угоди про співпрацю двох країн у сфері безпеки, у тому числі по боротьбі з міжнародним тероризмом, організованою злочинністю, контрабандою і нелегальною міграцією.

За даними Федерального відомства у справах міграції та біженців, в 2015 році в Німеччину в'їхали 10 000 громадян Марокко. З тих марокканців, хто клопотав про притулок, статус біженця отримали 3,7 %.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.