Обама стане першим президентом США, який відвідає Хіросіму

Вівторок, 10 травня 2016, 17:22

Барак Обама стане першим із президентів США, який після Другої світової війни відвідає Хіросіму.

Як повідомляє Reuters, візит відбудеться наприкінці травня.

За інформацією прес-служби Білого дому, Обама не збирається вибачатися за ядерне бомбардування Хіросіми.

"27 травня під час спільного візиту Обами і прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе сторони мають висловити незмінну прихильність досягненню миру і безпеки у світі без ядерної зброї," – йдеться у заяві адміністрації президента.

"Він (президент Обама) не перегляне рішення про використання атомної бомби в кінці Другої світової війни. Замість цього він запропонує перспективний план (щодо обмеження розвитку ядерного озброєння), орієнтований на забезпечення нашого спільного майбутнього", - заявив заступник радника з національної безпеки Бен Родс в своєму блозі.

Відвідини Обамою Хіросіми заплановані в рамках візиту президента США до Японії 20-28 травня, який буде здійснений президентом США для участі в саміті "великої сімки".

Як відомо, 6 серпня 1945 року атомна бомба "Малюк" була скинута на Хіросіму, а 9 серпня 1945 року на Наґасакі ВПС США скинули бомбу "Товстун". Це були єдині випадки використання ядерної зброї у цій війні. Тоді від вибухів миттєво загинуло 70 000 мешканців Хіросіми та 60 000 мешканців Наґасакі.

Після бомбардувань, 15 серпня 1945 року, Японія капітулювала перед союзниками. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.