У Данії із крижаної води врятували мігрантів, які намагалися допливти до Швеції

Середа, 11 травня 2016, 10:01

Чотирьох шукачів притулку врятували із крижаної води біля мосту Ересунн, який сполучає Данію та Швецію. До масштабної рятувальної операції залучили катери, вертольоти і водолазів.

Про це повідомляє The Local.

Двоє мігрантів потрапили в лікарню після того, як рятувальники витягнули їх з крижаної води на данській стороні, коли вони намагалися дістатися до Швеції з проханням про надання притулку.

Температура води у протоці  між Данією і Швецією становить близько 8 градусів Цельсія. "Двоє осіб були доставлені в лікарню після рятувальної операції", - заявив представник поліції Данії.

Рятувальна операція була проведена біля берегів острова Сальтхольм, приблизно в чотирьох кілометрах від датського узбережжя і недалеко від моста Ересунн.

Житель острова розповів, що двоє чоловіків постукали в двері будинку на острові, думаючи, що вони дісталися до Швеції. Чоловіки погано говорили англійською, але сказали, що хочуть отримати притулок.

Вони попросили склянку води, а потім залишили будинок. Незабаром після цього почалася рятувальна операція на морі.

Представник поліції Копенгагена розповів, що чотири людини були врятовані між Сальтхольмом і штучним островом Пеберхольм.

"Чотири людини плавали у воді. Троє із них самостійно вибралися на Сальтхольм, а четвертого чоловіка витягнули з води за допомогою вертольота", - повідомили у поліції.

Національність чотирьох врятованих чоловіків поки невідома. Найбільш імовірно, що вони жили у центрі Сальтхольм - найбільшому притулку для біженців у Данії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.