Парламент Угорщини схвалив референдум щодо обов’язкових квот ЄС на мігрантів

Вівторок, 10 травня 2016, 13:19

Парламент Угорщини схвалив запропонований урядом референдум щодо плану Європейського союзу по переселенню біженців в рамках блоку відповідно до системи квот.

Про це повідомляє Associated Press.

Рішення, яке може бути оскаржене в Конституційному суді, ухвалили 136 голосами за підтримки правлячої партії "Фідес", її партнерів по коаліції християнських демократів і ультраправої партії "Йоббік". П’ять депутатів проголосували проти.

Референдум вважатиметься дійсним, якщо явка виборців перевищить 50 відсотків. Як очікується, він відбудеться в жовтні і коштуватиме 4,9 млрд форинтів ($18 млн).

На референдум виноситься наступне питання: "Чи хочете ви, щоб Європейський Союз прописав обов'язкове розселення не угорських громадян в Угорщині без згоди парламенту?".

Прем'єр-міністр Віктор Орбан, який відмовляється приймати мігрантів, каже, що голосування "ні" на референдумі буде "на користь незалежності Угорщини".

Раніше в ЄС заявили, що не розуміють того, яким чином плани Угорщини провести референдум щодо обов'язкових квот ЄС на мігрантів будуть співвідноситися з принципами формування спільної європейської політики щодо міграційної кризи.

Як відомо, план ЄС з розселення 160 тисяч біженців було прийнято восени минулого року. Деякі країни ЄС категорично не погодились з таким підходом. Зокрема, Угорщина, як і Словаччина, оскаржила квоти на мігрантів у Суді ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.