Консенсус з РФ щодо виборів на Донбасі не досягнутий - Клімкін

Середа, 11 травня 2016, 16:56

Під час зустрічі глав міністерств закордонних справ "Нормандської четвірки" у Берліні не вдалося досягти консенсусу з російською стороною щодо ключових для офіційного Києва умов проведення виборів на Донбасі.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін за результатами зустрічі, повідомляє Інтерфакс Україна.

"Ми не дійшли згоди. Російська сторона представила свої варіанти виборчого законодавства. Але я сказав панові Лаврову, що ми здатні самі написати українське законодавство, і жодні поради нам не потрібні" - зазначив він.

"Таким чином, у цьому питанні у нас немає ніякого прогресу, і ми працюватимемо над цим питанням надалі", - додав міністр.

Клімкін повідомив, що на зустрічі озвучив всі "недискусійні" для України аспекти.

"Я чітко сказав, що є питання, які відповідають як українському законодавству, так і критеріям ОБСЄ, які, в принципі, не повинні обговорюватися. Такі, як наприклад, доступ ЗМІ до передвиборчої та виборчої кампаній. Або, наприклад, участь українських політичних партій, оскільки в цьому сенс політичного процесу", - зазначив глава МЗС України.

Він також розповів, що для офіційного Києва принциповим є питання адміністрування місцевих виборів на Донбасі.

"Це питання ролі Центральної виборчої комісії, це, врешті-решт, українські вибори. А також люди, вимушені залишити Донбас, - вони повинні отримати дозвіл, щоб проголосувати або бути обраними. Це їх конституційне право", - підкреслив міністр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.