Латвія отримала запрошення на вступ до ОЕСР

Середа, 11 травня 2016, 18:30

Латвія отримала офіційне запрошення на вступ в Організацію економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), яку часто називають "Клубом багатих країн".

Про це йдеться у повідомленні МЗС Латвії.

Так, 11 травня відбулося засідання Ради ОЕСР, на якому держави-учасниці прийняли рішення запросити Латвію стати повноправним 35-м членом організації.

Одностайне голосування Ради ОЕСР є свідченням того, що Латвія виконала всі попередні умови, щоб стати державою-учасником організації, зазначили у відомстві.

"Приєднання Латвії до ОЕСР вже довгий час є одним з пріоритетів Латвії. Спільними зусиллями ми подолали марафонну дистанцію і заслужили членство в так званому клубі кращих практик. Як у країни-учасниці ОЕСР разом з іншими найрозвинутішими економіками світу у нас буде можливість вирішувати найважливіші глобальні виклики, чиї прямі і непрямі наслідки все більше впливають на внутрішньополітичні процеси країни" - заявив глава МЗС Латвії Едгар Ринкевич.

Наступним кроком після рішення Ради ОЕСР запросити Латвію приєднатися до ОЕСР стане підписання договору про приєднання країни до ОЕСР, яке відбудеться 2 червня в Парижі під час щорічної наради міністрів організації. Після підписання і ратифікації договору в Сеймі Латвія стане повноправним членом ОЕСР.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.