Розвідка ФРН звернулася за допомогою до приватної консалтингової фірми

П'ятниця, 13 травня 2016, 09:05

Федеральна розвідувальна служба Німеччини (BND) уклала контракт з консалтинговою фірмою Roland Berger, яка повинна провести аналіз діяльності відділу технічної розвідки.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Це вперше за всю історію свого існування німецька розвідка звернулася за допомогою до приватної фірми.

Відділ технічної розвідки займається, перш за все, прослуховуванням та забезпеченням кібербезпеки. Він постачає основну масу інформації BND.

В останні роки цей підрозділ став мішенню для гострої критики у зв'язку з низкою шпигунських скандалів, що торкнулися BND.

Американські спецслужби прослуховували телефонні розмови членів урядів союзних країн, а також європейські промислові компанії та інші організації в ЄС. Керівництво німецької розвідки звинувачували у сприянні стеженню. Крім того, BND сама прослуховувала союзників.

В ході розслідування цих скандалів на парламентському рівні з'ясувалося, що глава німецької розвідслужби часто не мав у своєму розпорядженні інформацію про те, чим займалися його підлеглі з відділу технічної розвідки.

Консалтингова фірма Roland Berger до осені 2016 року повинна надати керівництву BND пропозиції щодо реформування відділу технічної розвідки та впровадження дієвої системи контролю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.