В РФ затримали жителя Естонії за шпигунство

П'ятниця, 13 травня 2016, 15:19

ФСБ Росії затримала в Санкт-Петербурзі жителя Естонії за шпигунство.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на прес-службу ФСБ.

"Федеральною службою безпеки в Санкт-Петербурзі за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ст. 276 КК РФ ("Шпигунство"), затриманий житель Естонії, особа без громадянства (негромадянин Естонської Республіки) Мардалейшвілі Арсен Нодарович, 1969 року народження", - повідомили в ФСБ.

За даними ФСБ, Мардалейшвілі за завданням департаменту охоронної поліції МВС Естонії цілеспрямовано збирав секретні відомості військового характеру щодо Збройних сил Росії, витік яких за кордон міг завдати шкоди обороноздатності РФ.

Стосовно затриманого порушено кримінальну справу.

Нагадаємо, наприкінці 2014 року з території Естонії Росією було викрадено естонського громадянина Естона Кохвера, якого звинуватили у шпигунстві.

В серпні 2015 року він був засуджений до 15 років позбавлення волі і штрафу в 100 тис. рублів. Кохвера визнали винним у шпигунстві, контрабанді зброї, незаконному носінні зброї і перетині кордону.

26 вересня минулого року відбувся обмін Кохвера на Олексія Дрессена, колишнього офіцера Департаменту поліції безпеки МВС Естонії, який відбував покарання за передачу секретних відомостей ФСБ Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.