У містах Польщі найбрудніше повітря в Європі - ВООЗ

Понеділок, 16 травня 2016, 16:43

Польські міста мають найгіршу ситуацію із забрудненням повітря серед всіх країн Європи.

Про це повідомляє Польське радіо з посиланням на дані Всесвітньої організації охорони здоров'я.

За даними ВООЗу в першу десятку населених пунктів з найвищим рівнем забруднення повітря потрапило 7 польських міст. Серед перших 50-ти міст за цим показником польських міст виявилося 33.

Лідером "антирейтингу" стало польське місто Живець, за ним розмістилися Пщина, Рибник, Водзислав-Сленський, Опочно, Суха-Бескидзка, Годув.

Повідомляється, що до першої десятки потрапили і 3 болгарських міста. Краків зайняв 11 місце у цьому рейтингу.

Звіт було підготовлено за результатами вимірювань якості повітря в понад 3 тис. містах у 103 країнах.

За даними ВООЗу, забруднення повітря перевищує допустиму норму у 80% міст світу. Аналітики, в першу чергу, досліджували концентрацію зважених частинок РМ2,5 і PM10 в повітрі.

Як відомо, частинки РМ2,5 настільки маленькі, що без проблем проникають з легенів в кров'яну систему, тому люди, що піддаються дії високих концентрацій РМ2,5, мають більш високі ризики розвитку серцево-судинних захворювань і порушень обміну речовин.

РМ2,5 – тверді частинки, які присутні у повітрі. Вони являють собою складну суміш з частинок вихлопних газів бензинових і дизельних двигунів, пилу від зносу дорожніх покриттів, шин і гальм.

Ці частинки є основним і найбільш токсичним компонентом забруднення повітря біля трас і на території промислових центрів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: