США, РФ та Франція закликають Вірменію та Азербайджан до переговорів щодо Карабаху

Понеділок, 16 травня 2016, 18:32

США, Росія і Франція чинять тиск на лідерів Вірменії і Азербайджану, щоб ті негайно почали переговори про врегулювання суперечки навколо Нагірного Карабаху.

Про це повідомляє Associated Press із посиланням на високопоставлених американських чиновників.

За словами співрозмовників, держсекретар США Джон Керрі, міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров і міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро в понеділок планують зустрітися з двома президентами у Відні.

Дипломати хочуть закликати лідерів Вірменії та Азербайджану підтвердити свою прихильність режиму припинення вогню і вжити заходів щодо зміцнення довіри і відновити мирні переговори, які тривали протягом двох десятиліть без видимого результату.

Серед заходів, вони будуть рекомендувати збільшення спостерігачів вздовж лінії припинення вогню і розміщення камер на місцях, щоб спостерігати і документувати порушення.

Як повідомлялося, парламент Вірменії 16 травня не включив до порядку денного пленарних засідань законопроект опозиційних депутатів про визнання незалежності Нагірно-Карабахської Республіки.

На початку травня вірменські ЗМІ повідомили, що уряд Вірменії схвалив законопроект про визнання незалежності Нагірного Карабаху.

Проте в уряду пояснили, що тільки схвалили висновок щодо законопроекту "Про визнання республіки Арцах", проте в принципі не виключає ухвалення такого рішення в майбутньому.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: