Екс-мер Лондона перетнув межу, порівнявши Гітлера та ЄС - Туск

Вівторок, 17 травня 2016, 13:26

Президент Європейської ради Дональд Туск розкритикував колишнього мера Лондона Бориса Джонсона за те, що той "перетнув межу", сказавши, що Європейський Союз веде себе, як Адольф Гітлер.

Про це повідомляє AFP.

"Не можу мовчати. Такі абсурдні аргументи можна було б повністю проігнорувати, якщо б вони не були сформульовані одним з найвпливовіших політиків правлячої партії. Борис Джонсон перейшов межі раціонального обговорення, демонструючи політичну амнезію", - сказав Туск.

Туск, який пообіцяв не втручатися в британській політичній дискусії, вважає, що коментарі Джонсона були безвідповідальними.

"ЄС може бути звинувачений у багатьох речах, але він як і раніше залишається найбільш ефективним захистом проти будь-яких небезпечних і часто трагічних конфліктів між країнами Європи", - сказав він.

Минулого тижня Борис Джонсон, який бере активну участь у кампанії за вихід Британії з ЄС, порівняв цілі Євросоюзу з цілями Німеччини часів Адольфа Гітлера, заявивши, що дії і тих, і тих мають на меті об'єднати Європу під один "авторитет".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: