Штайнмаєр закликав зосередитися на досягненні перемирʼя у Сирії

Вівторок, 17 травня 2016, 15:54

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав великі держави у переговорах щодо Сирії, спрямувати свої зусилля на досягнення перемир'я на всій території країні.

Про це повідомляє Reuters.

"Ми повинні знайти спосіб повернутися в політичний процес ... йдеться у першу чергу про дотримання умов припинення вогню та забезпечення постачання гуманітарної допомоги (в райони, контрольовані опозицією і в облозі урядових військ)", – сказав Франк-Вальтер Штайнмайер у Відні напередодні зустрічі 17 країн, які приймають участь в мирних переговорах по Сирії.

Як відомо, переговори в минулому місяці провалилися після того, як опозиція пішла на ескалацію насильства.

"Дипломати стверджують, що спеціальний посланець ООН по Сирії Стеффан де Містура сподівається почати новий раунд переговорів в кінці травня", – відзначає видання.

Як повідомлялося, принаймні 202 цивільні особи загинули в боях у північному сирійському місті Алеппо за останній тиждень квітня цього року.

Наприкінці квітня спецпредставник ООН по Сирії Стаффан де Містура закликав США і Росію терміново втрутитися "на вищому рівні", щоб врятувати мирні переговори.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: