Британські винищувачі перехопили п'ять російських літаків над Балтикою

фото
Середа, 18 травня 2016, 07:38

Винищувачі британських Королівських ВПС у вівторок були підняті в повітря для перехоплення п'яти російських військових літаків у повітряному просторі поблизу кордону з Естонією.

Про це йдеться в заяві на сайті Міністерства оборони Британії.

Це другий випадок за тиждень, коли російські військові літаки були помічені біля кордону Естонії і перехоплені британськими літаками, які базуються в Естонії в рамках місії НАТО.

 

На півночі Естонії спершу були ідентифіковані два російські винищувачі Су-27 і літак-розвідник Іл-20, а потім були помічені ще два літаки Су-27.

Російські літаки не виходили на контакт з регіональними диспетчерськими центрами і не передавали своїх ідентифікаційних сигналів.

"Другий раз за тиждень британські літаки були готові відповісти на російську активність в будь-який момент. 24 години на добу, сім днів на тиждень, ми будемо продовжувати чергування, щоб забезпечити безпеку повітряного простору держав Балтії", - сказав міністр оборони Британії Майкл Феллон.

Як повыдомлялося, 12 травня британські винищувачі піднялися з естонської бази Емарі для перехоплення трьох військових літаків РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.