Вибори на Донбасі можна обговорювати тільки після виконання РФ мінських угод - Клімкін

Середа, 18 травня 2016, 11:37

Політичні процеси на Донбасі, в тому числі проведення місцевих виборів, можно обговорювати тільки після виконання Росією мінських домовленостей.

Про це заявив глава МЗС Павло Клімкін, виступаючи на засіданні Комітету Міністрів Ради Європи у Софії.

"Україна наголошує, що тільки повне виконання Росією мінських домовленостей та демілітаризація Донбасу в рамках Міжнародної місії з безпеки можуть бути надійним переходом до етапу політичного врегулювання. В іншому разі неможливо говорити про майбутнє політичних процесів, в тому числі про підготовку до місцевих виборів", - сказав Клімкін.

Український міністр також підкреслив, що одне з положень мінських домовленостей є безумовним і не повинно ставитись у залежність від виконання інших положень - це звільнення і обмін всіх заручників і незаконно утримуваних осіб.

"Це питання залишається пріоритетом для української сторони. В світлі останнього рішення Комітету Міністрів щодо ситуації в Україні і резолюція ПАРЄ 2112, я закликаю Росію негайно звільнити всіх українських політичних в'язнів у Росії та Криму", - сказав Клімкін.

Як повідомлялося, після зустрічі глав МЗС "Нормандської четвірки" у Берліні не вдалося досягти консенсусу з російською стороною щодо ключових для України умов проведення виборів на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.