США та Німеччина розширять обмін даними про терористичні загрози

Середа, 18 травня 2016, 13:10

Німеччина і США мають намір розширити співпрацю в галузі обміну даними про терористичні загрози.

Про це заявили міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр і міністр національної безпеки США Джей Джонсон ввечері у вівторок, 18 травня, за підсумками зустрічі у Вашингтоні, передає Deutsche Welle.

"Необхідно посилити обмін інформацією про осіб, які становлять потенційну терористичну небезпеку для національної безпеки", - відзначив німецький міністр.

Метою візиту глави німецького МВС у США є посилення боротьби з тероризмом, у тому числі з пропагандою в інтернеті ісламізму і екстремізму.

В ході візиту в Сполучені Штати де Мезьєр зустрінеться з міністром юстиції США Лореттой Лінч та виступить з промовою в Джорджтаунському університеті.

Джей Джонсон схвально відгукнувся про "підвищену рішучість" європейських колег у протидії терористичній загрозі після терактів в Парижі і їх прагнення співпрацювати зі Сполученими Штатами.

У зв'язку  з цим американський міністр зазначив ухвалену Європарламентом директиву, що дозволяє тривалий час зберігати особисті дані авіапасажирів.

В даний час перевіряється можливість узгодження цих даних з інформацією американської сторони, яке б не суперечило законам ЄС і США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.