Німеччина визнала Марокко, Алжир і Туніс безпечними країнами

П'ятниця, 13 травня 2016, 13:13

Німецький Бундестаг визнав три країни північної Африки - Марокко, Алжир та Туніс - безпечними країнами походження, що дає змогу застосовувати спрощену процедуру повернення шукачів притулку з цих трьох країн на їхні батьківщини.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр заявив, що більшість біженців, які прибувають з Марокко, Алжиру та Тунісу, не зазнавали переслідування у своїх країнах, і тому, відповідно, не мають підстав для отримання статусу біженця.

За період із січня до березня 2016 року лише 0,7 відсотка прохачів притулку з цих країн отримали цей статус у Німеччині.

Водночас політична опозиція, а також низка громадських організацій виступали проти визнання Алжиру, Тунісу та Марокко безпечними країнами.

"Держави, у яких застосовуються тортури, зневажаються і порушуються права людини, не є безпечними країнами", - заявили у Pro Asyl, організації, яка опікується біженцями.

Нагадаємо, у лютому 2016 року Бундестаг ухвалив більш жорсткі закони щодо біженців. Новий пакет пришвидшив процедуру розгляду заявок на притулок та видворення осіб, які отримали відмову.

Згідно з нормами ухвалених 25 лютого законів, уникнути депортації зможуть тільки ті особи, які мають серйозні хвороби і стан яких може значно погіршитися через депортацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.