Єврокомісія дозволить продовжити прикордонний контроль до листопада - ЗМІ

Понеділок, 2 травня 2016, 12:54

Єврокомісія хоче дати Німеччині та іншим державам-членам ЄС можливість продовжити внутрішній прикордонний контроль з середини травня.

Про це повідомляє німецьке видання Tagesspiegel із посиланням на джерела у ЄС.

Рішення, що дасть можливість таким країнам як Німеччина і Австрія продовжити прикордонний контроль з середини цього місяця, буде оголошено 4 травня.

Наразі рішення, що дозволяє введення прикордонного контролю всередині Шенгену, діє до 12 травня і після цією дати подібні дії не матимуть жодних юридичних підстав, якщо Єврокомісія його не продовжить.

Після набуття чинності угоди між ЄС та Туреччиною, питання про зовнішні кордони ЄС певною мірою врегулювалося. Однак, оцінювати результати дії договору поки що рано, а тому Єврокомісія хоче надати державам-членам ЄС можливість запровадження прикордонного контролю до листопада.

Німеччина першою ввела перевірки на кордоні в середині вересня минулого року. Потім до таких кроків вдалася Австрія та низка інших країн.

За даними видання, що Єврокомісія хоче "боротися з Італією", щоб залишити перевал Бреннер відкритим. Австрія, як і раніше, розглядає можливість зведення паркану на перевалі, який пов'язує Австрію та Італію, щоб захиститися від "крайніх ситуацій", до яких може призвести наплив біженців.

Як повідомлялося, шість країн ЄС виступили з ініціативою продовжити прикордонний контроль на внутрішніх кордонах ЄС ще щонайменше на 6 місяців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.