Прем’єр Канади, урядовці і члени парламенту одягли вишиванки

Фото
П'ятниця, 20 травня 2016, 08:31

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо і члени канадського парламенту вдягнули традиційні українські сорочки з нагоди Міжнародного дня вишиванки.

Відповідні світлини політики розмістили у Twitter.

"Радий вітати наших українських інтернів у парламенті у традиційному стилі. Ласкаво просимо на парламентський пагорб" - написав Трюдо.

Міністр працевлаштування, розвитку трудових ресурсів та праці Марі Анн Мигайчук, а також член парламенту, парламентський секретар міністра сім’ї Террі Дугід також розмістили фото у вишиванках.

фото з Твіттера  Террі Дугіда
фото з Facebook журналістки Галини Каплан 

Також, як повідомляє Укрінформ, вишиванку сьогодні одягли п’ятеро федеральних міністрів.

Міністр у справах ветеранів Кент Хер у вишиваній сорочці відповідав на запитання опозиції під час години запитань до уряду у парламенті, що транслювалося на всю країну. За словами депутата Бориса Вжисневського, це стало першим подібним випадком в історії Канади.

Окрім міністрів, в український одяг вбралися кілька десятків депутатів від різних партій. У вишиванках вони були присутніми і на засіданні парламенту.

Після засідання міністр міжнародної торгівлі Христя Фріланд, міністр працевлаштування, розвитку трудових ресурсів та праці Марі Анн Мигайчук, міністр громадської безпеки Ральф Гудейл та міністр у справах ветеранів Кент Хер разом із десятком депутатів від Ліберальної партії у вишиванках виконали куплети з української пісні "Взяв би я бандуру".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.