Глава МЗС Польщі: ЄС не повинен зволікати із скасуванням віз для України і Грузії

Понеділок, 23 травня 2016, 15:42

Євросоюз не повинен зволікати у питанні скасування віз для громадян Грузії та України.

Про це заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський перед початком засідання Ради ЄС у Брюсселі, повідомляє Радіо Польща.

"Це європейські країни і вони повинні отримати візову лібералізацію. У Польщі один із найліберальніших візових режимів. У випадку України ми видали торік понад 900 тисяч віз. Я вважаю, що європейці заслуговують того, щоб пересуватися в Європі без віз", - сказав Ващиковський. 

Раніше в інтерв’ю "Європейській правді" посол України при ЄС Микола Точицький підтвердив, що в ЄС обговорюють можливість перенесення безвізового режиму для України у зв’язку ініціативою Єврокомісії створити процедуру, яка дозволить переглядати рішення про безвізовий вже після того, як воно ухвалене.

"Є країни ЄС, які вважають, що спочатку потрібно внести ці зміни, а вже потім надавати безвізовий Україні", - сказав Микола Точицький.

Глава МЗС Павло Клімкін заявив, що розмови про можливе перенесення введення безвізового режиму для України або введення додаткових умов є нісенітницею, оскільки це повністю суперечить принципам ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.