ЄСПЛ підтвердив отримання позову проти РФ від родичів жертв MH17

Середа, 25 травня 2016, 14:51

Секретаріат Європейського суду з прав людини отримав позовну заяву проти Росії від родичів жертв літака рейсу MH17 з Малайзії, Австралії і Нової Зеландії.

Про це заявила прес-аташе ЄСПЛ Ніна Саломон, повідомляє Укрінформ.

"Ми можемо підтвердити, що заява проти Росії щодо катастрофи рейсу MH17 була отримана Секретаріатом суду 9 травня 2016 року. У позові фігурують 33 заявники, які є родичами жертв із Малайзії, Австралії і Нової Зеландії", - сказала Саломон.

За її словами, заявники у позові апелюють до статей 2 (право на життя), 3 (заборона на негуманність (нелюдськість) і дії, що принижують гідність, зневажають своїм поводженням) і 13 (право на ефективний засіб правового захисту) Європейської конвенції про права людини.

Саломон додала, що наразі не може надати більш детальної інформації щодо дати і часу розгляду позову, його перспектив та суми компенсації, якої вимагають родичі жертв.

Як повідомлялося, 13 жовтня минулого року Ради безпеки Нідерландів оприлюднила фінальний звіт щодо катастрофи MH17.

За висновками експертів, літак Boeing-777 авіакомпанії "Малайзійські авіалінії" був збитий над Донецької областю в липні 2014 року ракетою, запущеною російським зенітно-ракетним комплексом "Бук".

Катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: