Президент ПАРЄ привітав звільнення Савченко і чекає на неї у Страсбурзі

Середа, 25 травня 2016, 16:06

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт привітав Надію Савченко із звільненням і заявив, що чекає її у Стразбурзі на сесії ПАРЄ.

Про це йдеться у заяві Аграмунта на сайті асамблеї.

"Звільнення члена ПАРЄ Надії Савченко є чудовою новиною. Я вітаю і Росію, і Україну, які зробили це можливим, і я з нетерпінням чекаю можливості привітати її в Страсбурзі найближчим часом – можливо навіть на наступній сесії в червні, якщо здоров'я їй дозволить", - йдеться у заяві.

"Я сподіваюся, що обидві сторони тепер можуть спиратися на добру волю, яка зробила це можливим, з тим щоб домогтися подальшого прогресу в реалізації мінських домовленостей", - додав Аграмунт.

Раніше високий представник ЄС з питань зовнішньої і безпекової політики Федеріка Могеріні прокоментувала звільнення Надії Савченко, заявивши, що ЄС святкує разом з Україною.

Глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр сподівається, що звільнення Надії Савченко сприятиме зміцненню довіри між Україною і Росією.

Як відомо, літак президента України, на борту якого перебуває народний депутат Надія Савченко, приземлився в Україні.

Остаточна домовленість про обмін українки Надії Савченко на російських спецназівців Євгена Єрофеєва і Олександра Александрова була досягнута в ході телефонних переговорів в "нормандському форматі".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.