В Україні почали проект природовідновлювальних робіт за програмою НАТО

Четвер, 26 травня 2016, 20:58

У Києві заступник генсекретаря НАТО та заступник міністра оборони відкрили проект природовідновлювальних робіт за Програмою НАТО.

Про це повідомляє сайт Міноборони України.

Проект, відкритий за програмою НАТО "Наука заради миру та безпеки",спрямований на проведення природовідновлювальних робіт з локалізації та ліквідації нафтохімічного забруднення на території парку військової частини А2788 у Києві.

Науковці - розробники проекту презентували роботу ремедіаційного обладнання. Зокрема, схему вилучення нафтопродуктів та забруднених підземних вод із геологічного середовища.

При цьому наголошувалося, що в процесі застосовуються різні типи насосів, які в кінцевому результаті дають відокремлену викачку залишків нафтопродуктів та очищеної фільтрованої води.

"Військова частина, на базі якої стартує проект в рамках програми НАТО "Наука заради миру та безпеки" знаходиться недалеко від житлових будинків цивільних киян. Тому, внаслідок очищення ґрунтових вод користь буде усім. В подальшому обладнання для очищення буде використовуватися далі, на тих об’єктах України, які цього потребують", - сказав заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Ігор Долгов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.