Новий командувач НАТО в Європі з'ясує, яка зброя потрібна Україні

Середа, 4 травня 2016, 17:15

Новий головнокомандувач Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі, генерал армії США Кертіс Скапарротті має намір з’ясувати, яку саме зброю потребує Україна для свого захисту. 

Про це він заявив у середу в місті Монс у штаб-квартирі Об'єднаних збройних сил НАТО на прес-конференції, передає УНІАН.

"Я вважаю, що ми повинні підтримати Україну тим, що вони потребують для успішного захисту їхньої території та суверенітету", - відзначив він.

"Я особливо подивлюся на це як головнокомандуючий. Я повинен оцінити, яка зброя краща, які спроможності вони можуть використати, які спроможності можуть бути додатковими для їхніх сил сьогодні", - зазначив Скапарротті.

Як відомо, під час слухань в профільному комітеті Сенату генерал висловився за те, щоб надати Україні зброю, яку "вона здатна ефективно використовувати", зокрема, протитанкову зброю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у німецькому Штутгарті відбулася церемонія передачі повноважень командувача Європейським командуванням збройних сил США від генерала Філіпа Брідлава до генерала Кертіса Скапаротті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: